Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Je vôbec potrebná výmena oleja v automatickej prevodovke?

Automatické prevodovky nie sú už dávno záležitosťou luxusných vozidiel. V poslednej dobe ich môžeme vidieť aj v „obyčajných“ autách. Čo je veľkou výhodou oproti manuálom je, že automaty sa postarajú o úplne iný zážitok a plynulejšiu jazdu. 

Automaty od BMW, Mercedesu alebo Audi dnes ponúkajú osem dokonca aj deväť stupňové prevodovky, ktoré sú schopné radiť rýchlejšie než skúsený vodič. Snáď najlepšou vlastnosťou je, že sa dokážu prispôsobiť jazde, to znamená: plynule a rýchle radenie za akýchkoľvek podmienok. Aj kvôli tomuto dôvodu sa stávajú čím ďalej tým viac obľúbené a ich pomer v porovnaní s manuálnymi prevodovkami rapídne rastie.

Čo je možno prekvapujúce no zároveň logické je, že niektoré luxusnejšie vozidlá už s manuálnou prevodovkou neobjednáte a to dokonca ani za príplatok. Pre tento krok sa rozhodlo viacero výrobcov ako: Audi, Mercedes, BMW alebo Land Rover. A čo klasika akou je Volkswagen? Toto nepísané pravidlo sa začalo písať už v rade Touareg. 

 

Automatické prevodovky sa už dávno dostali k bežným značkám ako je napríklad Škoda, ktorá vyrába svoje najnovšie automobily výlučne s automatickou prevodovkou. Príkladom sú Škoda Karoq, Octavia alebo Superb, ktoré vo svojej najnovšej verzii môžete objednať len so sedemstupňovým automatom DSG. 

 

Opravy a servis automatických prevodoviek

Nie je tajomstvom, že automatické prevodovky sú drahšie a komplexnejšie než tie manuálne. Preto sa doporučuje, aby ste dodržiavali pravidelnú údržbu ako je výmena filtrov a oleja. Takáto starostlivosť zaručí to, že vaša prevodovka vydrží dlhšie, bude radiť plynule a bez problémov. Drvivá väčšina porúch je zapríčinená zanedbanou výmenou oleja. Mnoho vodičov a dokonca aj niektorí automechanici sa bohužiaľ domnievajú, že olej v automatickej prevodovke je doživotnou náplňou, práve naopak mal by sa meniť približne každých 60 000 km.


Väčšina olejov sa postupom času buď opotrebuje, degraduje alebo úplne prepáli kde následkom toho vzniknú usadeniny. Ak zanedbáte pravidelnú údržbu prevodovky skôr či neskôr sa začne opotrebovávať a bude preraďovať menej plynule až dôjde k zhoršovaniu ktoré vyústi k návšteve automechanika. Tento „proces“ môžeme prirovnať k nášmu chrupu, ak zanedbáte starostlivosť o zuby, skôr či neskôr vás to dobehne a zubárovi sa nevyhnete.


Výmena oleja v automatickej prevodovke

Kedy by ste teda mali vymeniť olej vo vašej prevodovke? Odporúča sa každých 60 000 km, no všetko záleží od toho ako jazdíte (rýchla jazda, alebo častá jazda po meste na krátku vzdialenosť) v tomto prípade sa to skracuje na každých 40 000 km. V každom prípade sa o výmenu oleja v automatickej prevodovke nepokúšajte sami. Aby ste tak učinili, je na to potrebná správna technika a nástroje. My v autosearch vám s tým pomôžeme rýchlo a efektívne samozrejme za prijateľnú cenu. 



Uvažujete nad kúpou vozidla? Autosearch.sk Vám zabezpečí nasledovné:

- predaj vozidiel s automatickou prevodovkou
- chcete si auto objednať? u nás bez problémov
- financovanie vozidla
- poistenie
- pravidelná údržba prevodoviek je nevyhnutná! Aj s týmto Vám pomôžeme
- v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na našom facebooku, instagrame alebo priamo sem na webe.

 

Prečo kúpiť auto od Autosearch?

1x ročne technická kontrola zadarmo

Garancia najazdených kilometrov

Záruka 12 mesiacov v cene vozidla

Auto je preverené cez kontrolu originality

Preverené cez databázu Carvertical

Máte záujem o auto?

V prípade záujmu o kúpu auta alebo záujem o dovoz auta nás kontaktuje.