Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 
Máme pre vás 10 dôvodov, prečo kúpiť auto práve v zime

S príchodom zimy nezamŕza iba povrch jazier ale aj takisto mrzne dopyt po ojazdených vozidlách. Ľudia nakupujú autá radšej v letných mesiacoch a to bez obáv a starostí, ktoré môžu so zimou súvisieť. Práve tieto starosti, môžu pri kúpe odhaliť veľa skrytých vád a problémov, ktoré by pri letných teplotách nemuseli byť tak zreteľné a výrazné ako v zime. Preto ponúkame 10 rád prečo nečakať na jar.



1. Štart motora v mraze

Ak auto štartuje hladko v mínusových teplotách, tak je to istota toho , že všetko funguje ako má. To dáva istotu kupujúcemu, že nebude musieť v najbližšej dobe investovať do akumulátora a údržbe so štartovaním auta spojenej. Viete, že výdavky v rozpätí 100 až 500€ sa Vás momentálne nebudú týkať.  Naopak ak auto štartuje ťažko v mínusových teplotách je to jasný signál, že  sa údržbe nevyhnete.


2. Žhavenie dieselového motora

Dieselové motory majú  funkciu žhavenia. Túto funkciu najlepšie vyskúšate práve v mínusových teplotách a to hlavne u vozidiel, ktoré sú staršie.  Je to veľmi jednoduché ako to overiť. Žhavenie má svoju kontrolku na prístrojovej doske.  Ak táto kontrolka pri štarte svieti neúmerne dlho, signalizuje to problém  so žhavičmi.  Môžete si byt istý, že je čas ich vymeniť čo predstavuje dodatočné náklady na údržbu približne 350€.


3. Čierny dym

Overili sme funkciu akumulátora so žhavičmi a podarilo sa nám naštartovať.  Je čas sa pozrieť aký dym vychádza s výfuku.  Ak je dym šedý, čierny či biely tak u starších áut to nemusí byť dôvod na pochybnosti, ale predsa treba tomu venovať pozornosť.  Môže to byť porucha lamba sondy  ale výskyt vody v motore čo je prasknuté tesnenie pod hlavou. 


4. Systém ABS

Zima , sneh a ľad sú ideálne podmienky ako overiť správnu funkciu  systému ABS.  Na zamrznutom povrchu najlepšie vyskúšame či protiblokovací systém bŕzd funguje tak ako má a všetko je v poriadku. 


5. Stav pruženia

Pri overovaní stavu pruženia nám opäť pomôže zima a nízke teploty.  Čím viac sú pružné komponenty na vozidle opotrebované, tým viac ich v zime budeme počuť pri jazde. Týka sa to interiérových prvkov ale aj podvozku.


6. Radenie

Čo nám opäť pomôže? Nízke teploty. Ak máte pocit, že pri púšťaní spojky s automobilom trhá a prevodové stupne sa radia ťažšie, tak je čas sa detailnejšie pozrieť na spojku a prevodovku.  Ak si takéto chyby pri kúpe nevšimnete, tak   hrozí, že čoskoro do svojho “nového” auta budete musieť investovať nemalé finančné prostriedky. 


7. Sklo

Práve preto, že si budete detailne prezerať čelné sklo v mraze vonku niekde na parkovisku, môžete objaviť aj malé trhlinky, ktoré sa v mraze zväčšia a inak by ste na to neprišli.  Ak niečo takéto na čelom skle objavíte viete presne v akej výške si máte od predávajúceho vypýtať zľavu.  Ďalší dôvod prečo radšej v zime ako v lete je skúška vykurovania. Ak po skúšobnej jazde ostávajú okná pokryté hmlou, signalizuje to problém s vykurovaním. 


8. Pohon 4x4

Rozhodli ste sa, že si kúpite auto s pohonom 4x4. Ako to správne vyskúšať? Na skúšku sú opäť lepšie podmienky v zime ako v lete. Ako náhle sa dostanete na zamrznutú a snehom pokrytú vozovku, môžete dokonale vyskúšať či pohon všetkých kolies správne funguje.  Je to jednoduché. Stačí sa pozrieť či auto pri pohýnaní v šmýknom teréne použije všetky kolesá alebo nie . 


9. Ťažkosti s elektronikou

Funguje centrálne zamykanie, stierače či sťahovanie okien správne?    Ak sú súčiastky tých zariadení poškodené , stuhnuté , pomalé alebo zle reagujú, je to jasný stav ich opotrebovania. Zároveň môžete na ich funkcii spozorovať, že auto, ktoré  si práve obhliadate, mohlo dlhšiu dobu stáť a nejazdiť.  Náklady na opravu zamykania, stieračov či sťahovania okien môžu stáť aj niekoľko stoviek eur.


10. Cena

Autá starnú veľmi rýchlo. Tým, že oslávime príchod nového roka auto je papierovo staršie o jeden rok a jeho cena je nižšia. Dopyt v zime je oveľa nižší ako ponuka a tým pádom sa otvára priestor na  vyjednávanie o zľave vďaka, ktorej môžete ušetriť ďalšie peniaze.

 

 

Uvažujete nad kúpou vozidla? Autosearch.sk Vám zabezpečí nasledovné:

- predaj vozidiel s automatickou prevodovkou
- chcete si auto objednať? u nás bez problémov
- financovanie vozidla
- poistenie
- pravidelná údržba prevodoviek je nevyhnutná! Aj s týmto Vám pomôžeme
- v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na našom facebooku, instagrame alebo priamo sem na webe.

 

 

Prečo kúpiť auto od Autosearch?

1x ročne technická kontrola zadarmo

Garancia najazdených kilometrov

Záruka 12 mesiacov v cene vozidla

Auto je preverené cez kontrolu originality

Preverené cez databázu Carvertical

Máte záujem o auto?

V prípade záujmu o kúpu auta alebo záujem o dovoz auta nás kontaktuje.